вторник, 5 юни 2012 г.

Постни чушки



Необходими продукти:

  • 2 чаши ориз (400 гр.)
  • 500 гр. лук
  • 750 гр. моркови
  • 200 гр. рендосани домати
  • 100 мл. олио
  • 2-3 ч.л. сол
  • 2 ч.л. червен пипер
  • черен пипер
  • чушки

Начин на приготвяне:

Задушаваме за 3-4 минути нарязаният лук в мазнината. Добавяме рендосаните моркови и пържим, докато си променят цвета. Следват доматите, червеният пипер и солта, като готвим още 5-6 минути. Прибавяме оризът и 2 ч.ч. вода и черен пипер на вкус. Ври на умерен огън, докато се абсорбира водата. Чушките се пълнят с изстиналата плънка и се пекат на 180 градуса покрити с фолио. Продължителността зависи от вида на ориза. При желание, може да запечете ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар