събота, 9 юни 2012 г.

Пилешка каша


Необходими продукти:

  • 1 пилешки гърди с кост
  • 8-10 с.л. брашно
  • 100 мл. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето. Прецеждаме бульона, а месото нарязваме. Скълцваме чесъна с малко сол и прибавяме и пилешкото. Продължаваме кълцането, като може да се добавят 1-2 с.л. бульон, за да се улесни процеса.
В мазнината запържваме брашното до златисто. Намаляваме силата на котлона и бавно прибавяме 750-800 мл. (около1 литър, ако брашното е 10 с.л.) бульон, като бъркаме енергично и непрекъснато. Като кипне подправяме с червеният пипер и сол на вкус. Ястието ври 5 минути и добавяме месото. Разбъркваме добре и готвим още 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар