четвъртък, 7 юни 2012 г.

Пълнени домати с моцарела и гъби



Необходими продукти:

  • 3 домата (600-700 гр.)
  • 500 гр. гъби
  • 400 гр. масло
  • 50 гр. моцарела
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • босилек (по желание)

Начин на приготвяне:

Издълбаваме доматите. Запържваме гъбите в маслото до зачервяване и прибавяме наситнената вътрешност от доматите. Варим докато водата от доматите се изпари. Сваляме от котлона и добавяме сол и черен пипер на вкус, заедно с нарязаната моцарела и магданоз. Разбъркваме добре и пълним доматите.


Печем в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 25 минути. Поставяме върху всеки домат малко кашкавал и връщаме във фурната докато се разтопи кашкавала.


Консумира се топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар