петък, 1 юни 2012 г.

Американски палачинки (основна рецепта)


Необходими продукти:

  • 2 чаши брашно (400 гр.)
  • 1/3 чаша пудра захар (60-70 гр.)
  • 1/4 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 яйца
  • 1 1/2 чаши прясно мляко (450 мл.)
  • 1 течна ванилия
  • масло за намазване на тигана

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със содата, за да се смесят добре. Смесваме с пудрата захар. Разбиваме млякото, ванилията и яйцата в купа с вилица, докато са смесени добре. Правим кладенче в сухата смес и изсипваме яйчената смес. Разбъркваме с тел докато се усвоят добре всички съставки и се получи гладка смес. Оставяме за 30 минути да почине. Намазваме тиган с масло и изсипваме 1/4 чаша (80-100 мл.)  от сместа. Пържим палачинките на умерена температура за около 2 минути - докато се появят балончета на повърхността и палачинката е със златист цвят. Обръщаме я и пържим за още 1 минута, докато стане златиста и от другата страна. Преместете палачинката в топла чиния и покрийте с алуминиево фолио. Поставете в топла (50-60 градуса) фурна. Намазвайте тигана с масло преди всяка палачинка за по-добър резултат. Гарнирате по желание, но кленовият сироп е идеален за случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар