четвъртък, 10 май 2012 г.

Кус кус с белени чери домати и босилек


Необходими продукти:

  • 150 гр. кус кус
  • 150 гр. чери домати
  • 1 стрък пресен лук
  • 4-5 листа пресен босилек
  • 1 с.л. зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

Разрязаните на две чери домати се запичат за няколко секунди на сух тиган. Обелват се и се поставят в подходящ за салата съд. Кус куса се сварява в подсолена вода - поне 1,5 литра. Изплаква се и се отцежда. Пастата се прибавя към доматите, нарязаният пресен лук, босилека, зехтина и сол на вкус. Това ястие може да се сервира както като салата/предястие, така и като основно ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар