вторник, 22 май 2012 г.

Пълнен лук с ориз и гъби


Необходими продукти:

  • 4 големи глави лук
  • 1 к.ч. ориз
  • 200 гр. гъби
  • 2 с.л. олио
  • сол
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • кимьон

Начин на приготвяне:

Лукът се издълбава с помощта на ножче и чаена лъжичка. Вътрешността се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите, които също са ситно нарязани в 1 с.л. олио. Прибавя се оризът, подправките и 4 к.ч. вода. След като течността се е усвоила напълно, главите лук се пълнят. Редят се в тавичка, добавя се вода, колкото да покрие около 2 см. от зеленчуците, останалото олио и ако има от плънката. Пече се около 25-30 минути на 200 градуса. Това ястие наподобява леко вкусът на дроб-сърмата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар