четвъртък, 3 май 2012 г.

Патладжан с моцарела на фурна


Необходими продукти:

  • 500 гр. патладжан
  • 200 гр. лук (1-2 глави)
  • 500 гр. домати
  • 200 гр. заквасена сметана
  • 125 гр. моцарела (1 пакетче)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязаните на колелца патладжани, се осоляват и се оставят да се отцедят от горчивият сок. Изплакват се и се варят на пара за 5-6 минути (докато омекнат). 
Лукът и чесънът се нарязват и се задушават за 2-3 минути в олиото. Прибавят се пасираните домати и сол на вкус и се оставя на къкри около 10-15 минути. 
В тавичка се изсипва част от соса и се редят патладжаните.


Намазват се със сметаната и се подрежда нарязаната моцарела. Може да замените моцарелата с обикновено саламурено сирене, кашкавал или друг млечен продукт.


Залива се с останалият сос и се пече на умерена температура за 35-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар