четвъртък, 31 май 2012 г.

Ризото с царевица и сушени домати


Необходими продукти:


  • 1 ч.ч ориз
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 50 гр. сушени домати
  • 100 гр. лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. царевица от консерва
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

Заливаме сушените домати с 1 ч.ч. гореща вода за 10-тина минути, за да омекнат и да можем да ги нарежем. 
Лукът се задушава за 2-3 минути. Прибавят се нарязаните на ленти чушки и пържим още 5 минути. След това запържваме и ориза за кратко и добавяме 3 ч.ч. вода, заедно с водата в която са киснали доматите. Варим да бавен огън 10 минути и добавяме солта, доматите и царевицата. Готвенето продължава, докато водата се абсорбира и оризът е сварен*. Ризотото се поръсва с босилек при поднасяне.

* При необходимост, може да се добави още вода ако оризът не е сварен. Но за целта не трябва да се чака до последно, а ястието да се наблюдава и когато оризът почти е поел водата да се добави още. Ако при напълно абсорбирана течност, се добави още от вода, ястието ще стане безвкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар