вторник, 1 май 2012 г.

Пълнени тиквички с ориз и царевица


Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 1 с.л. олио
  • 1 к.ч. ориз (около 70 гр., но не повече)
  • 4 к.ч. вода
  • 1 к.ч. царевица от консерва
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрязваме тиквичките на две половини и ги издълбаваме с лъжичка. Така оформените лодки, намазваме с мазнина и ги поставяме силно загрята фурна, за да се запекат леко. През това време, нарязваме издълбаната вътрешност на тиквичките и запържваме до златисто.


Изваждаме запържените кубчета и в същият тиган запичаме ориза. Добавяме водата, солта и черният пипер и сваряваме ориза. Малко преди да е готов, добавяме запържените кубчета на тиквичката и царевицата. Ако е необходимо може да се добави още малко вода, но това зависи от ориза. Когато сместа е готова (оризът трябва да е сварен, но не прекалено сух като консистенция), се разпределя в лодките от тиквички и запичаме ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар